KMMA naar nationale finale te Leuven

Op zondag 17 oktober laatstleden ging, in het C.C. De Stringe te Vichte, de Provinciale orkestwedstrijd door van VLAMO ( Vlaamse Amateurmuziek Organisatie). Om de twee jaar grijpt dit evenement plaats voor orkesten uit de hogere afdelingen.
Voor K.M. St.-Cecilia Ardooie was dit reeds de derde deelname o.l.v. dirigent Peter Lejaeghere en net zoals in de vorige edities werd opnieuw succes geboekt. Op het programma stonden twee werken van uitzonderlijk hoog niveau, zowel technisch als muzikaal. Het verplichte werk was “The Shadow of Golgotha” van Wouter Lenaerts, dat de kruistocht van Jezus Christus beschrijft en een keuzewerk “Dynamica” van Jan Van Der Roost, een werk dat vuurwerk betekent van begin tot einde.<!--break-->
De jury voor deze wedstrijd bestond uit gerenommeerde dirigenten en componisten met internationale faam, nl. Jan Hadermann, Karel De Wolf en Dirk De Caluwe. Uit het juryverslag voor Ardooie onthouden we volgende slagzin: “Gedurfde interpretatie ingebed in vele orkestrale kleurvlakken, technisch heel soepel uitgevoerd met zin voor optimale ritmiek en klankvorming. Zeer effectvol!”
Voorzitter Carlos Snauwaert was dan ook heel trots het diploma in ontvangst te mogen nemen waaruit bleek dat K.M. St.-Cecilia met een eerste prijs (82%) in ere-afdeling door West-Vlaanderen afgevaardigd wordt naar de Nationale Finale op zondag 5 december in het Lemmensinstituut te Leuven.
Met dit resultaat mag K.M. St.-Cecilia Ardooie voor een jaar de titel Provinciaal Vlamo-laureaat dragen.
 
Raadpleeg hier de volledige uitslag van de provinciale orkestwedstrijd te Vichte.
De foto's (vanaf nr. 407 e.a.).