K.M. Sint-Cecilia blijft scoren !

Om de twee jaar richt VLAMO ( Vlaamse Amateurmuziek Organistie) de finale voor orkesten in uit de hogere afdelingen in het prestigieuze Lemmensinstituut te Leuven. Een provinciale selectie gaat hieraan vooraf en enkel de hoogst geklasseerde orkesten uit iedere Vlaamse provincie kunnen dan in het eerste weekend van december het beste van zichzelf geven. In de Ere-afdeling, de op één na hoogste afdeling, werd West-Vlaanderen vertegenwoordigd door de Koninklijke Muziekmaatschappij St.-Cecilia uit Ardooie o.l.v. Peter Lejaeghere.<!--break-->
De internationale jury bekroonde het dynamische korps uit Ardooie met een eerste prijs met onderscheiding (85.17 %) en was vol lof voor de passie en gedrevenheid van dit orkest.
In deze Ere-afdeling lieten zij de Koninklijke Harmonie De Kunstvrienden Sint-Niklaas en de Koninklijke Harmonie Rupelzonen uit Boom ruimschoots achter zich en behaalden zo het podium met zilver.
 
De Koninklijke Sint-Martinusharmonie uit Tessenderlo was voor St.- Cecilia Ardooie echter een maat te groot en behaalde goud met 87.50 %. Voorzitter Carlos Snauwaert was achteraf duidelijk in zijn nopjes want “zijn” harmonie is er bij deze in geslaagd om bij 3 na een volgende deelnames de finale te bereiken en tevens het podium te halen met goud of zilver.
 
Zo zet dirigent Peter Lejaeghere en zijn muzikanten van St.-Cecilia, Ardooie voor de derde maal in de nationale spotlights van de blaasmuziek.
De bestuursploeg is ervan overtuigd dat vriendschap, gedrevenheid, talent en doorzettingsvermogen de pijlers zijn voor het blijvende succes van de Ardooise Muziekmaatschappij.
 
Raadpleeg alle uitslagen op Vlamo.be